Expo - Bakker, ben je in vorm?
- 2 € / persoon -
Open elke dag van 06/07 tot 11/11/2024
Week de 13:00 - 17:00
WE - feestdagen 14:00 - 18:00
Goed om te weten:
- Expo is niet goed toegankelijk voor personen met specifieke behoeften (opstapje naar de ingang en trap naar boven)
- Gratis en gemakkelijk parkeren(rue de la Bouverie 1, 4190 Vieuxville).
Indicatieve status:
Iedereen kent wel een bakker, man of vrouw… Of op zijn minst wat zij ervan bakken!
Zoals hun naam het aangeeft gaan bakkers – tijdens het maken van brood, koffiekoeken, broodjes – vroeg of laat hun product bakken. Veelal vertrekken zij van een deeg, in de vorm van een bol (boule in het Frans, vandaar: boulanger = bakker).
Minder gekend zijn de vindingrijkheid en de knowhow die nodig zijn om die andere lekkernijen klaar te maken, waar wij zo gek van zijn: taarten, vlaaien (Limburgse specialiteit), gebak of gateau, marsepein, snoep, ijs, chocolade. Ook dat zijn specialiteiten die sinds lang door de bakkers gemaakt worden.
Om deze producten voor lekkerbekken te maken, moet men eerst lekker bakken in vormen of bakvormen. Er bestaan vormen voor alles en nog wat, uit de meest uiteenlopende materialen, om op te warmen, om af te koelen, in de vorm van kunstwerken, in de vorm van populaire afbeeldingen. Ze evolueren mee met de bestaande technieken en met de mode van het moment.
Het is die ongelofelijke wereld van vormen, smaken en emoties die de nieuwe tentoonstelling van het Bakkerijmuseum u nu uitnodigt om te ontdekken.
Het bakkerijmuseum van Harzé verhuist deze zomer naar de Bouverie in Vieuxville. Kom de tentoonstelling Moule(s) émoi ontdekken.